Te hogy szoktál ébredni? Én hol gyűrötten, hol kipihenten, hol vekkerrel, hol meg kutyaugatásra. De ez mind uncsi. Következzenek most a legemlékezetesebb filmes ébredések!

1. Nicolas Cage - Ál/Arc

Van-e kellemetlenebb annál, ha egy nehézbűnözőnek kómába esés után lenyúzzák az arcát? Van. Amikor felébred. Aki '97-ben nem sikoltott fel a moziban az alábbi jelenetnél, az komolyan nézesse meg magát. Vagy a filmet, újra.

2. Billy Crystal - Harry és Sally

1989-ben még nem volt divatban a barátság extrákkal. Amikor Harry és Sally többéves "csak barátság" után az ágyban landol, ébredéskor leírhatatlan kétségbeesés ül ki a férfi főszereplő arcára (1:07-nél). Sally láthatóan nem bánja a dolgot, sőt, édesen búgja: jól fekszel?

3. Matt LeBlanc és David Schwimmer - Jóbarátok

A sorozat két nőfalójáról soha nem gondoltuk volna, hogy gyengéd érzelmeket táplálnak egymás iránt. Sőt, ők maguk sem tudnak megbarátkozni a gondolattal. De valami miatt imádnak egymáson szundikálni a kanapén. Az ébredés viszont cseppet sem kellemes!

4. Bill Murray - Idétlen időkig

Képzeld el, hogy harmincnégy éven át minden áldott reggel ugyanarra a lagymatag Sonny-Cher számra ébredsz! Utána pedig ugyanazt a napot éled át, újra és újra, meg újra. Nem csoda, hogy a főszereplő morcos ébredőből lassanként átalakul izzadó pszichoipatává, majd pedig törő-zúzó vadállattá!

5. Sarah Jessica Parker - Szex és New York 1. film

Kegyetlen lehet az ébredés az után a nap után, amelyen életed szerelme tönkretette az álomesküvődet. Nem csoda, hogy Carrie egy pillanatra az önáltatás hibájába esik (2:28-nál), és megkérdezi: ugye, csak álmodtam? Az igazi barátok azonban szembesítik a kíméletlen valósággal. Na jó, meg meg is etetik.

6. Leonardo DiCaprio - Eredet

Ha az a munkád, hogy beférkőzöl mások álmaiba és módosítod a tudatalattijukat, akkor az ébredés mindig döntő pillanat. Az isteni Leo arcán érzelmek egész arzenálja vonul át az interkontinentális szunya után. Hiszen nem lehet biztos benne, hogy eldől-e az a rohadék búgócsiga...

7. Eddie Murphy - Bölcsek kövére

Nappal ügyefogyott hájpacni, éjjel gátlástalan lepedőakrobata? Ha két testben éled az életed, nagyon ügyelj arra, hogy előbb ébredj fel, mint a cicababák a selyempárnák között. Ha pedig nem, hát akkor jön a csodálkozás! Priceless!